keskiviikko 10. elokuuta 2016

Tytön huoneen remppa alkaa olla valmis.

Heipähei pitkästä aikaa!

Muutettuamme tähän taloon remppasimme tytön huoneen eli reilut seitsemän vuotta sitten. Silloin seinille laitettiin estan tähtiraitatapetti. Nyt oli aika rempata huone uudestaan ja päivittää sitä isomman tytön huoneeksi. Minulla oli tarkoitus vain maalata tapetin päälle mutta toisin kävi. Lyhyestä pintarempasta tulikin melkein kuukauden kestävä remppa. Tein kaiken itse töiden ohessa miehen keskittyessä pihan laittoon.
Ensin revittiin vanhat tapetit, jotka lähtivät onneksi aika hyvin. Seinän pinta oli todella epätasainen joten jouduin paklaamaan, hiomaan ja asentamaan tasoitetapetin. Entinen tapetti oli sen verran paksu, että se oli kohtuudella piilottanut epätasaisuudet.

Maalisävyksi valikoitui "huntu", joka oli kaunis syreenilila. Lila oli tytön toive. Tässä yksi seinä osittain maaattuna. Kuvat eivät tee aivan oikeutta värille.


Yhden seinän jätin ilman tasoitetapettia ja sekoittelin siihen parista maalinjämästä sävyn. Seinään oli ensin tarkoitus maalata kalkkimaalilla struktuuripinta mutta maalin tilaamisessa olisi mennyt aikansa. Seinä kelpaa näin oikein hyvin. Puhdistin myös kaikki listat ja pistorasiat ihmesienellä.

Ja tässä huone jo hieman sisustettuna. Sänky vaihtui keväällä parvisängystä hobby hallin metallisänkyyn. Pikkupöytä oli aikanaan kodin1:ssä tarjouksessa ja tyttö spreijasi sen turkoosiksi.


Maalasin myös ruskeat ikkunan pielet valkoisiksi. Ilme raikastui aika paljon. Tytön huone on haastava sisustaa, koska se on aika pieni ja vastakkaisilla seinillä on ovi ja ikkuna. Vaatekaappi tulee kuitenin tuon turkoosin ikean kaapin tilalle. Sisustelu jatkuu... Pääväreinä on lilan lisäksi pinkki, musta, valkoinen ja turkoosi

Seinillä on tytön itse maalaamaa taidetta. Kuvat on kopioitu desenion julisteista.


Kuvat on otettu kännykkäkameralla joten laatu ei ole parasta mahdollista. 
Oikein ihanaa viikkoa. Minulla se jatkuu loman merkeissä.

2 kommenttia:

  1. Huone on tosi kaunis ja tyttömäinen. Onnistunut lopputulos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. On hieman enemmän kouluaisen mieleen ja raikastui kivasti.

      Poista