tiistai 6. lokakuuta 2015

Kalkkimaalia pintaan.

Moi!

Meillä on pitkään yöpöydän virkaa toimittaneet vanhat puutuolit, joista olen tykännyt kovasti;


Vaihtelu kuitenkin virkistää ja toisaalta toiminnallisuuden kannalta halusin laatikolliset yöpöydät. Keväällä löysin Torista 70- luvun yöpöydät, jotka ovat odottaneet kunnostusta. Nämä sirot yöpöydät miellyttivät silmää ja hintakin oli kohdillaan. Yöpöydät ennen;

Halusin kokeilla kehuttuja kalkkimaaleja ja Vanhavanto nettikaupasta tilasin Vintage kalkkimaalia kaksi desin purkkia ja värittömän vahan. Maalia olikin miellyttävä työstää ja se oli hajutonta. Pensseli olisi saanut olla hienompi harjaksinen, sillä siitä jäi ikävästi rantuja varsinkin pöydän jalkoihin. Vaha imeytyi aika nopeasti ja sitä oli vaikeampi työstää. En meinannut löytää kotoa rättiä, josta ei olisi jäänyt pintaan nukkaa. Sävy oli ihana lämpimän harmaa. Poistin vanhat vetimet ja ostin Clasulta uudet. Laatikon pohjalle liimasin Tapettitalon hyasinttia.


Ja makuhuoneessa paikallaan (lääkekaappi nököttää nurkassa evakossa ;) );
 Ja jos verrataan vanhan yöpöydän kanssa;

Tykkään! Toivottavasti kestää tuo kalkkimaali+vaha yhdistelmä käytössäkin hyvin. Tilasin jo uuden purkin vihertävää sävyä. Kohteesta ei ole vielä tietoa mutta eiköhän sillekin käyttöä löydy. Kivaa tiistaita!5 kommenttia:

 1. Kylläpä tuli kauniit yöpöydät! Mullakin olis yksi tuollainen joka kaipais kans maalia pintaansa. Täytyykin sutia se jos jää toisesta projektista tuota kalkkimaalia ylimääräiseksi :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tykkäsin näiden siroudesta ja siitä, että nyt saa kirjat yms. laatikkoon piiloon. Ei muuta kuin maalauksen iloa :)

  VastaaPoista
 3. Todella kauniit yöpöydät ja tunnelmallinen huone :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista