lauantai 1. elokuuta 2015

Pikkumökki

Moi!

Tontillamme sijaitsee 1968 rakennettu pieni talo, jota kutsumme pikkumökiksi. Talo on siis rakennettu ennen varsinaista asuintaloamme. Mökissä on aikoinaan asunut lapseton pariskunta ja kun mies kuoli, nainen myi tämän kiinteistön edelleen ja muutti pois. Siitä asti pikkumökki on ollut huonolla pidolla. Kun me tämän kiinteistön ostimme, mökki myytiin purkukuntoisena. Minulla on ollut aina haaveena päästä laittamaan ja remontoimaan vanhaa taloa ja tämän sisustaminen on hieman sitä haavetta vastannut, vaikka mökki ei niin kovin vanha olekaan (siinä ei ollut esim. vanhoja ihania lankkulattioita yms.) ja mökissä on ollut kaikki nykyajan mukavuudet kuten sähkösauna, vesivessa ja pieni keittiö.
Mökki oli kuitenkin ollut vuosia heitteillä ja vesi oli tullut parista kohtaa kattoa sisään. Remppa aloitettiin seitsemän vuotta sitten uusimalla katto ja oikomalla sen profiili. Remppaa tehtiin yleensä kesäisin. Seuraavina kesinä uusittiin ikkunat, vuorilautoja, vaihdettiin villat, seinäpinnat, laitettiin lattiat jne.
Ennen:Nyt:


Tupa ennen, harmi ettei ole vielä vanhempia kuvia sisältä, tässä on jo ylimääräinen tavara ja pintoja poistettu ja uusittu;
Lattiassa oli levyn päälle asennettu muovimatto.


 Nyt;


Makuualkovi, johon saa vedettyä verhot eteen:
Tupaan on keittiökomeron tilalle tehty makuualkovi, tuvassa on sohvat ja mm. tv. Täällä on mies nukkunut yövuorojen jälkeen, majoitettu vieraita, vietetty iltaa ja tänne on myös hyvä tulla oleilemaan ja nukkumaan kun kaipaa omaa aikaa. Tai ihailemaan ukkosia, tunnelmoimaan syysiltoja, viettämään pikkujoulua jne jne.
Tupaa;

Sisustamista vielä piisaa mutta niinhän sitä aina :). Kiva kun ei ole ihan valmista.

Viimeisenä rempattiin sauna, johon tuli puukias. Juoksevaa vettä ei ole vaan vesi lasketaan talon seinästä puutarhaletkulla, ikkunan kautta saaviin. Saunan ja pukuhuoneen lattaissa on lämmitys ja saunaa käytetään ympäri vuoden. Saunakuvia sitten seuraavassa postauksessa...

 Mukavaa viikonlopun jatkoa!

3 kommenttia:

  1. Ompas kätevä tommonen pikkumökki! Tosi monikäyttönen kun osaa hyödyntää. Kaiken lisäks kivannäköseks teitte, ei oo mikään rojuvarasto :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain, viime yökin nukuttiin siellä pikkumiehen kanssa. Kyllähän tämä meinaa välillä rojuvarastoksi muuttua mutta yritän aina tavaraa karsia rajulla kädellä :)

    VastaaPoista